What Next?

er en serie av mentor-ledede verksted som skal inspirere og bistå unge musikere og artister med å navigere i egen karrière og i musikkbransjen. Deltakerne lærer seg å utforme pressepakker, jobbe med SoMe og kommunikasjon, søknadsskriving, og får individuell tilbakemelding på musikken sin. I 2022 arrangeres What Next? i Drammen (14.-15. mai) og på Hamar (29.-30. oktober). Tatiana Palanca (aka Miss Tati) er med som nasjonal mentor og får med seg en lokal mentor på verkstedene.

What Next? Gjøvik

29.-30. oktober kommer What Next? til Gjøvik! Påmeldingsskjema kommer!

Er du mellom 17 og 25, lager musikk og ønsker å ta steget inn i musikkbransjen? Send oss en epost!

 

Tidligere verksteder:

What Next? 2022 – Drammen

What Next? i Drammen ble arrangert på G60 Ungdomskulturhus, i samarbeid med musikkontoret ØKS og G60 Ungdomskulturhus! Med oss hadde vi lokal mentor Royane Harkati:

Drammens-artisten Royane har i løpet av de siste årene blitt en av de mest spennende norske artistene innen hiphop og r&b. Hun har røtter i Marokko og Spania og vokste opp med å høre på både arabisk musikk og hiphop. Musikken hennes blander ulike sjangere og hun eksperimenterer stadig med rytmer og inspirasjon fra ulike deler av verden. Royane har med sin unike stil og visuelle uttrykk blitt lagt merke til langt utenfor Norge, og har fått svært mange følgere i sosiale medier. De siste årene har hun også blitt et kjent navn for mange etter å ha deltatt i flere tv-show og programmer som Melodi Grand Prix, Influenserne og Skal vi Danse.

 

What Next? 2021 – Stavanger

What Next? i Stavanger ble arrangert digitalt på Discord grunnet koronapandemien, i samarbeid med  STAR, AKKS Stavanger og UFLAKKS Stavanger! Med oss hadde vi lokal mentor Angelica Manke:

Angelica Manke kommer opprinnelig fra Jæren og studerer nå digital markedsføring på Høyskolen Kristiania I Oslo. I tillegg er hun en kløpper på konsertfoto og promotering av artister og har jobbet som både konsertarrangør og manager. Hun kjenner miljøet i Stavanger godt, og har god oversikt over musikkbransjen og mulighetene som finnes for å gjøre musikken til yrkesvei.

 

What Next? 2021 – Trondheim

What Next? i Trondheim ble arrangert digitalt på Discord grunnet koronapandemien, i samarbeid med musikkontoret Tempo! Med oss hadde vi lokal mentor Marianna Sangita Røe:

Marianna Sangita er en gresk/norsk sanger, perkusjonist, tekstforfatter og komponist. Hun har studert lydkunst og lyddesign i London og er autorisert lærer i Complete Vocal Technique. Med bandet Broen har hun gitt ut 2 EP-er og 3 album, vært signet på det anerkjente indie-labelet Bella Union og oppnådd internasjonal suksess. Hun har deltatt i prosjekter som Skrap & Trondheim Jazzorkester: Antropocen, sunget med Goylem Space Klezmer, spilt perkusjon med Valkyrien Allstars og sunget og spilt i prosjektet Saturns Hage på Rosendal Teater. Hun har også skrevet musikk for scenekunststykket “+-” som premierte på Blackbox Teater i 2020. Hun skriver tekster på engelsk, gresk og norsk og jobber nå med soloprosjektet sitt og det nye duoprosjektet ON med spanskvalencianske Efrén López Sánz.


Pilot – Bergen 2019

Piloten “What Next – Workshop for artister i startfasen” ble gjennomført september 2019 med et 2 dagers verksted opp mot Vill Vill Vest-konferansen, i samarbeid mellom Samspill, Brak og AKKS Bergen. Her møtte unge artister mentorene Miss Tati og Action the Man, og hvor de deltok i foredrag/inspirasjons-foredrag, tilbakemeldingsrunde og 2 kontordager, samt delegat-deltakelse på Vill Vill Vest sitt konferanseprogram.

Partnere

Trøndelag / Trondheim:
Tempo
Musikkbyen Trondheim

Sør-Norge / Stavanger:
STAR

AKKS Stavanger
Metropolis Stavanger

Vestlandet / Bergen:
Brak / Vill Vill Vest
AKKS Bergen

Viken / Drammen:
ØKS 

Østlandet / Hamar:
MØST

Prosjektet er støttet av

Kulturrådet
NOPA