Er du 16-35 år, utøver av tradisjonell musikk eller dans fra andre deler av verden, og bosatt i eller ved Bergen, Trondheim eller Tromsø? Da leter vi etter deg! 


Global Folk Sessions er et samarbeid mellom Riksscenen og Samspill International Music Network. Gjennom prosjektet skal vi løfte fram unge utøvere av tradisjonell musikk og dans fra hele verden! Vi inviterer til verksteder regionalt i Bergen, Trondheim og Tromsø. Deltakerne inviteres videre til en 3-dagers nasjonal samling hos Riksscenen i Oslo for å jobbe videre. Deltakerne får arbeide med musikalsk utvikling, karriereveiledning og kunstneriske samarbeid, under veiledning av profesjonelle mentorer med lang fartstid i bransjen.

Regionale verksteder:

Riksscenen er mer enn en arrangør: de er også et faglig senter for folkemusikere og folkedansere der nye tanker og muligheter kollektivt klekkes ut og utforskes. Siden 2014 har de realisert ambisjonen om å være en arena for scenisk kompetanseutvikling gjennom sitt etablerte konsept Folk Sessions. Konseptet har primært fokus på utøvere i etableringsfasen som med god hjelp av erfarne artister utforsker profesjonaliseringen av dette feltet. Standardformatet er tre samlinger á tre dager og en avsluttende presentasjon/visning med publikum i salen.

Les mer om Riksscenen og konseptet Folk Sessions her!
Ta kontakt med Karstein for spørsmål og mer info: karstein@samspillmusic.no 

Møt mentorene!

Kouame Sereba

Kouame Sereba har spilt en aktiv rolle i norsk musikkliv i over 30 år. Han har gjort en rekke soloprosjekter og samarbeidet bredt med musikere fra hele verden i sjangre som jazz, folkemusikk, samtidsmusikk og moderne, afrikansk musikk. For Rikskonsertene alene har han spilt over 4000 konserter!

Ved de lokale verkstedene skal Kouame jobbe sammen med en lokal mentor, og sammen dele av sine mangeårige karrierer og arbeide direkte med deltakerne på både innhold, utøving, formidling og mer!

 

 

Nasra

 

LOKAL MENTOR TROMSØ:
Nasra Ali Omar
er en trommeslager, perkusjonist og DJ med en fot innen sjangrene elektronika/samtid og en fot innen samtidsmusikk. Nasra har blant annet jobbet som session musiker med artister og bands som Bel Canto, Ost&Kjex og Sizzle.

Hun har vært invitert som solist på scener sammen med artister som Bugge Wesseltoft, Mari Boine og Ohthaka (JPN) for å nevne noen. I dag er hun er fast band medlem i elektronikagruppa UGRESS i og fokuserer på soloprosjekter med utgangspunkt i stumfilmer.
Nasra jobber fortiden som rådgiver for kultur, og er prosjektleder for tiltak med fokus på kulturelt mangfold.

 

 

Majken Wærdahl

LOKAL MENTOR TRONDHEIM:
Majken Wærdahl
er musikkutdannet, og tenkte å bli sanger, men endte opp som profesjonell danser innenfor arabisk dans. Hun levde på fulltid av dette i 20 år og jobbet bla. profesjonelt i Egypt med eget orkester.
I de siste ti årene har hun hatt ansvar for Fargespill og underviser i sang, dans og drama ved Trondheim Kommunale Kulturskole. I tillegg er hun freelance regissør.

 

 

 

 

Danitza Olea

 

 

LOKAL MENTOR BERGEN:
Danitza Olea
har sin flamenco-utdannelse fra Madrid. Hun har studert med Spanias fremste dansere og koreografer, som Pepa Molina, Antonio Reyes, Alfonso Losa, Familia Los Farrucos, Concha og Jareño. Danitza har undervist i flamenco-dans i over 20 år, og har også utdannelse i ballett fra Argentina, Buenos Aires på Cultural Manzanas de Las Luces. Hun har en variert profesjonell erfaring innen dans og siden 2006 ble etablert Flamenco Talento Danseskole i Bergen.

 

 

Støttet av

Kulturrådet