Er du 16-35 år, utøver av tradisjonell musikk eller dans fra andre deler av verden, og bosatt i eller ved Bergen, Trondheim eller Tromsø? Da leter vi etter deg! 


Oppdatering:
På grunn av utvikling i smittesituasjonen har vi sett oss nødt til å utsette både de regionale verkstedene og den nasjonale samlingen i Oslo. Vi jobber fortløpende med å finne nye datoer.

Global Folk Sessions er et samarbeid mellom Riksscenen og Samspill International Music Network. Gjennom prosjektet skal vi løfte fram unge utøvere av tradisjonell musikk og dans fra hele verden! Vi inviterer til verksteder regionalt i Bergen, Trondheim og Tromsø. Utvalgte deltakere inviteres videre til en 3-dagers nasjonal samling hos Riksscenen i Oslo for å jobbe videre.

Deltakerne får arbeide med musikalsk utvikling, karriereveiledning og kunstneriske samarbeid, under veiledning av profesjonelle mentorer med lang fartstid i bransjen. Tre utvalgte utøvere vil også få muligheten til å spille på Norges største folkemusikkfestival, Folkelarm, i november 2021!

Oversikt:

Riksscenen er mer enn en arrangør: de er også et faglig senter for folkemusikere og folkedansere der nye tanker og muligheter kollektivt klekkes ut og utforskes. Siden 2014 har de realisert ambisjonen om å være en arena for scenisk kompetanseutvikling gjennom sitt etablerte konsept Folk Sessions. Konseptet har primært fokus på utøvere i etableringsfasen som med god hjelp av erfarne artister utforsker profesjonaliseringen av dette feltet. Standardformatet er tre samlinger á tre dager og en avsluttende presentasjon/visning med publikum i salen.

Les mer om Riksscenen og konseptet Folk Sessions her!
Ta kontakt med Karstein for spørsmål og mer info: karstein@samspillmusic.no 

Er du en utøver, eller kjenner til noen som burde gripe denne muligheten? SØK HER!

Møt en av mentorene!

Kouame Sereba

Kouame Sereba har spilt en aktiv rolle i norsk musikkliv i over 30 år. Han har gjort en rekke soloprosjekter og samarbeidet bredt med musikere fra hele verden i sjangre som jazz, folkemusikk, samtidsmusikk og moderne, afrikansk musikk. For Rikskonsertene alene har han spilt over 4000 konserter!

Ved de lokale verkstedene skal Kouame jobbe sammen med en lokal mentor, og sammen dele av sine mangeårige karrierer og arbeide direkte med deltakerne på både innhold, utøving, formidling og mer!

 

 

Støttet av

Kulturrådet