Samspill presenterer: Zosha Warpeha og Lassi Logrén

Velkommen til digital showcase!

Lassi Logrén og Zosha Warpeha møtes i musikk og i samtale denne januarkvelden. Som erstatning for den vanlige jammen etter medlemsmøter i Samspill, inviterer vi nå til en helt spesiell kveld med to musikere med vidt forskjellige bakgrunner, men som møtes i musikken.

Zosha Warpeha (US) er en amerikansk fiolinist, vokalist og komponist som nylig var basert i New York, men som nå studerer på Norges Musikkhøgskole i Oslo. Hun vokste opp i Minnesota, et område i USA som er kulturelt påvirket av Norge gjennom de nordiske migrantene. Hennes musikk bærer også preg av dette. Kombinasjonen av vokal, hardanger d’amore og femstrengs fiolin, skaper et unikt lydbilde som beveger seg mellom improvisasjon, folkemusikk og samtidsmusikk.

Lassi Logrén (FI) spiller både fele, jouhikko (en gammel finsk lyre), nyckelharpa og mandolin, og har nylig flyttet til Oslo. Han er veletablert i den finske folkemusikkscenen og har opptrådt i over 30 land, samt vært med på over 50 album som musiker, arrangør og komponist. Logrén har en Mastergrad i folkemusikk og tar nå Artistic Doctoral Studies (2017-) in Sibelius Academy, Helsinki, Finland.

Arrangementet er gratis og vil bli liggende tilgjengelig på våre nettsider etter sendingen.