Samspill og Kampenjazz fortsetter med samarbeid på Nordic Black Theatre

I høst 2018 skal Samspill og Kampenjazz presentere to spennende konserter:

9. september 2018

Rad, Seim og Myhr Trio

Noen av Oslos mest profilerte musikere innenfor verdensmusikk og jazz. Her får vi høre mesteren Javid Asfari på det persiske instrumentet santur, et instrument med røtter tilbake til Mesopotamia. Adrian Myhr kjenner vi fra hans samarbeid med Harpreet Bansal, med Jonas Cambien og fra ensembler som DaMaNa og Torg. Det er bare et halvt år siden Trygve Seim var på Kampenjazz med en fantastisk konsert. I dag er han på plass igjen. Denne gangen blir det persiske inspirasjoner, ikke finske.

Trioen spilte i Madrid i oktober 2017 og gjør nå sin debut i Oslo. Tenk improvisasjon basert på klassisk persisk musikk og jazz, der musikken beveger seg fra melankolske droner til lystige groover. Alle i trioen bidrar med komposisjoner til trioen.

Dette er vi spente på!

Javid Asfari Rad, santur

Trygve Seim, saksofoner

Adrian Myhr, bass

www.trygveseim.com
www.javidafsarirad.com
www.adrianmyhr.com

30. september 2018

Kouame Sereba & Rolf Erik Nystrøm

Multiinstrumentalist Kouame Sereba,som i 2005 ble tildelt TONOs 75-årsjubileumspris og saksofonist Rolf-Erik Nystrøm tar deg med på en musikalsk reise ispedd en god dose improvisasjon og spilleglede.
I mer enn 25 år har Kouame Sereba fra Elfenbenskysten formidlet musikk i toppklasse til et norsk publikum, der han rører seg elegant mellom folkemusikk, samtidsmusikk og moderne afrikansk musikk.
Få kjenner sitt instrument bedre enn saksofonisten Rolf-Erik Nystrøm. Med karakteristisk energi og målrettet dedikasjon avlurer han enhver musikalsk situasjon for klanglige hemmeligheter.
Med en åpen og fordomsfri holdning til all musikk, utfyller de hverandre. Men de to lar også lytteren få følge med på de musikalske reisene. Fra de heftigste rytmer og kakofonier av ukjente klanger til de vareste og vakreste øyeblikk.
Nøkkelen er en bunnløs respekt for musikken de spiller. Nakent og ærlig, kompromissløst og lekent, levende og utfordrende.
La deg lede med til en musikk som kommer innenfra og hinsides fra. Leken musikk som kommer fra ingensteds og allesteds.

Kouame Sereba – vokal, vest-afrikanske tradisjonelle instrumenter (dodo, bogarabou, djembe, kalimba, kaké, perkusjon, seljefløyte)

Rolf-Erik Nystrøm – saxofoner

Kouame Sereba og R-E Nystrøm – Jonabalo
https://youtu.be/8rB93H5mFjQ
Kouame Sereba og R-E Nystrøm
https://youtu.be/LF__H6C1OFI
Rolf-Erik Nystrøm – Inner Song
https://youtu.be/ukcWpwKcSsY
Dokumentar Nystrøm
https://youtu.be/TWLQ9uF-4zg
Kouame Sereba
https://www.kouamesereba.no/

 

Nordic Black Theatre

Hollendergata 8

0190 Oslo

Billetter: nordicblacktheatre.hoopla.no