Samarbeid med Oslo World: Live Sessions

Vi er stolte av å samarbeide med Oslo World om å løfte fram noe av det beste musikknorge har å by på! 29. mai er det duket for en helaften med live sessions på Sentralen fra kl. 16.00.

16:00-19:00 – Oslo World Live Sessions: Historiefortellere


Første konsert med Historiefortellere: 16.00-17.00
Andre konsert med Historiefortellere: 18.00-19.00

Adama Barry (Burkina Faso/Norge) fremfører musikk på selvlagde strenge- og fløyteinstrumenter. Han synger i den vestafrikanske fulanitradisjonen og er en av konsert-Oslos mest engasjerende og karismatiske soloartister.

Signe Marie Rustad vant Spellemann som beste tekstforfatter i år. Albumet hennes, “When Worlds Flew Freely”, var i tillegg nominert i countrykategorien og en av fjorårets mest kritikerroste og oppsiktsvekkende norske plateutgivelser. Hun er en av krumtappene i den norske nordicana-bølgen, som har preget musikklivet de siste årene.

Ary Morais er en gitarist, sanger og låtskriver fra Kapp Verde som har levd i Norge siden 1995, samtidig som han har turnert i en rekke land. Han synger på kreolsk, og musikken hans er en egenkomponert, moderne blanding av musikkformer som coladera, morna, batuque og funana.

20:00-23:00 – Oslo World Live Sessions: Rytmiske duoer


Første konsert med rytmiske duoer: 20.00-21.00
Andre konsert med rytmiske duoer: 22.00-23.00

Sanskriti Shrestha og Andreas Wildhagen er en duo bestående av tablas og trommer. Shrestha er opprinnelig fra Nepal og har satt preg på den norske improvisasjonsscenen de siste årene, blant annet gjennom samarbeid med Geir Sundstøl – sundstoel, Harpreet Bansal og i egne band som Moksha og Sanskriti Shrestha Avatar. Andreas Wildhagen er en markant jazztrommeslager som folk kan ha hørt i band som Paal Nilssen-Love Large Unit og Jonas Cambien Trio.

Ramblin’ er duoen til Skiensguttene Gard Nilssen og André Roligheten. De har en felles fascinasjon for Ornette Coleman sin musikalske verden og utforsker improvisasjonens muligheter og uoppdagede stier med åpne ører og fokus på samspill, spontanitet og dynamikk. Dette er duoens første konsert i Oslo noensinne.

Bafana Nhlapo og Ibou Cissokho. Bafana Nhlapo er en av landets mest kreative perkusjonister og en fantastisk, lys vokalist, som finner plass til moderne stilarter musikalske tradisjoner i musikken sin. Han debuterte tidlig på Johannesburgs scener, og endte etter hvert opp i Norge, hvor han blant annet gjør seg bemerket gjennom åpne ører og et utvidet syn på hva som kan være perkusjonsinstrumenter. Ibou cissokho er en fabelaktig kora-spiller og griot som forvalter den vestafrikanske griot-tradisjonen, men som også deltar i en rekke grenseoverskridende samarbeid på den norske åpent improviserende scenen.