3 konserter i februar!

FOR ei konsert-uke i Oslo, med mange Samspill-medlemmer fordelt på scener og konstellasjoner!
Vi gir en liten, kronologisk re-cap:

ONSDAG:
19:00 Parvat – Harpreet Bansal og KORK
Fantastiske Harpreet Bansal presenterer indisk raga i storformat med Kringkastingsorkestret (KORK) , Sanskriti Shrestha m. flere i et stjernelag du ikke vil gå glipp av!
Bestillingsverket Parvat – som betyr “fjell” – ble urframført sammen med Kringkastingsorkesteret (KORK) og dirigent Hannu Koivula i NRKs Store Studio. Dagen etter spilte de inn verket i studio for utgivelse på selskapet Lawo Classics neste år. Harpreet uttalte i intervju med Ballade at:

«Parvat» betyr fjell på det gamle indiske språket sanskrit. Jeg synes navnet passet godt til verket, siden det gjenspeiler hvor omfattende det er – det vil ha en varighet på rundt 50-55 minutter. Jeg ønsker å formidle ragaens stemning sammen med orkesteret. Det har gjennom tidene blitt skrevet en god del musikk for symfoniorkester eller klassiske vestlige ensembler, av indiske musikere. Mye av denne musikken uttrykker et klart skille mellom det østlige og det vestlige, naturlig nok.

Konserten ses i sin helhet på NRK sine sider: https://www.nrk.no/kork/parvat—harpreet-bansal-og-kork-1.14602052

 

21:00 Nomzi Kumalo – slippkonsert på Herr Nilsen
Etter Harpreets konsert fortsatte vi kvelden med en stappfull release-konsert på Herr Nilsen med Nomzi Kumalo! Ufiltrert, sjelfull og øm neo-soul som setter en perfekt avslutning på en onsdagskveld! Konserten feiret utgivelsen av singelen The Truth, som hadde premiere på den sør-afrikas radiostasjon Metro FM og i Norge med radiointervju med Ole Sven Engelsvold på NRK P2 Kulturstripa: https://radio.nrk.no/serie/kulturstripa/MKRS06012919/21-11-2019.  Vi anbefaler alle å lese TONOs fine portrett-intervju med Nomzi Kumalo: https://www.tono.no/music-without-filters/

Hør “The Truth” på Spotify: https://open.spotify.com/artist/62wlee1GtY7GKUntGYpN9U?si=3bUYptUMQymfRmfV41bUWg

LØRDAG:
20:00 Off:larm på Sunday World: Burn For The Moon
Sydney, Senegal og Soweto møtes i sonisk samspill når Burn For The Moon spilte sin første konsert på Cafe Sør som del av konsertserien Sunday World, off:larm under By:larm!
Et fantastisk avbrekk på en hektisk by:larm-helg! Med seg i ryggen hadde de Nick Hatch på trommer, Sondre Meisfjord på kontrabass og Erik Falskow på saksofon.
Gi de en lytt på Spotify: https://open.spotify.com/artist/02grArGazS3qLUY6TaQcPa?si=sPsWGuRUTICIHGN1o46l2A