Ressursbank

Her finner du relevante ressurser for både søknadsskriving, booking, budsjettering, mental trening og mange andre tema til hjelp i virket som utøvende musiker!

Søknadsskriving

Kunsten å skrive en god søknad finnes det ingen god oppskrift på, og det er 1000 veier til målet. Men – vi presenterer her noen generelle tips som man bør følge.

Målet med en søknad er å overbevise, og du må alltid tenke på hva mottakeren er ute etter. Det finnes mange forskjellige støtteordninger som kan bidra til at du får virkeliggjort dine prosjekt, og mange av disse støtteordningene har bestemte formål. Se vår oversikt over tilskuddsordninger for å komme i gang!

Det første du bør gjøre er å få oversikt over:

 • Hva tilskuddsordningen støtter
  Noen ordninger har svært konkrete formål, mens andre er mer åpne.

 • Når søknadsfristen er
  Noen ordninger har løpende frister, mens andre har én frist i løpet av året – som du ikke vil gå glipp av! Vær ute i god tid, slik at du får jobbet godt med søknaden.

 • Søknadskriteriene til ordningen
  Noen ordninger har flere kriterier du må oppfylle: Er du mellom 15 og 25 år? Er du bosatt i Tromsø? Er du medlem? Finn ut om du faktisk kan søke på ordningen før du bruker mye tid på en søknad!

 • Hvor mye støtte du kan søke om
  Noen ordninger har faste grenser på hvor mye man kan søke, og noen ordninger stiller krav til medfinansiering. Et godt tips er å se hvem som har fått tildelinger tidligere og hvilket beløp disse tildelingene var på! Dette vil gi deg en god pekepinn på hva du kan søke – og forvente.

 • Hvilken informasjon du trenger til selve søknaden
  Må du ha musikalsk CV på alle involverte i prosjektet? Trenger du skriftlig bekreftelse fra arrangør? Få oversikt over hvilken informasjon som trengs eller hvilke dokument du må legge ved søknaden, slik at du ikke oppdager dette 10 minutt før søknadsfristen!

 

 

 

Få tips fra Tor-Arne Vikingstad:

Foredrag arrangert av våre venner i MØST

For flere ressurser, se gjerne:

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Booking

De fleste musikere har ikke et bookingbyrå i ryggen som kan ta seg av booking-oppgaver. Derfor er det viktig å ha grunnleggende kunnskap om hva du må ha klart før du henvender deg, hva ting kalles og hvordan prosessen foregår!

Se vår egen Guide til booking for tips og råd!

Webinar – How to: Booking
med Isak Harbitz, 15.12.20
Hvordan lykkes med booking?

Isak Harbitz er bookingsjef for Buktafestivalen og Bastard Bar, og driver selv bookingselskapet Kaos Music i Tromsø. I tillegg er han utøvende musiker i bandet Modern Times. Han har god innsikt i bookingavtaler og hvordan både artist- og arrangørsiden. Her deler han sine beste tips til hvordan man skal lykkes med booking. Last ned presentasjonen her (PDF)!

Hvorfor er mental trening viktig? Hvilke ubevisste mentale prosesser påvirker trivsel og prestasjon i det daglige? Og hvordan skal vi mestre de utfordringene vi står overfor i forbindelse med koronapandemien?

Sammen med Creo, MØST og Nordic Black Theatre arrangerer vi seminarserien Frilansfrokost. Et av temaene vi har tatt opp er mental helse og mental trening. Mental trening handler om å bli bevisst og oppmerksom på egne svakheter og styrker – å være i stand til å utvikle sine mentale og fysiske ressurser maksimalt. Mental trening kan være avgjørende om man ønsker å bli god på noe, og mestre situasjoner som er forbundet med intenst press. Mental trening er også viktig om man ønsker å reagere med motivasjon og energi istedenfor å bli sint eller lei seg i møte med feil, nederlag, konflikt og tøffe perioder.

Samtale med Philip Dammen om mental trening

Se Creo sine ressurssider for mer informasjon