`

Igor og Fetterforeningen

Igor Dunderovic og Fetterforeningen tolker norske folkeviser og barnesanger om til festlige Balkanpregede arrangementer. De forteller morsomme historier om norske distrikter og om sine opplevelser fra Norge Rundt. På lista står: fetter Håvar Hedde, fetter Bendik og kusine Årolilja, Lille Fetter Edderkopp, og VISAkråka, sangen om kråka som brukte opp VISA-kortet.

Igor selv er humorist og har gitt ut flere barneplater. Hans siste utgivelse, sammen med Aslak Borgersrud, ble nominert til spellemannsprisen 2014, som årets beste barneplate. Igor ytrer seg ofte i innvandringsdebatten, da gjerne med en humoristisk vri. Sammen med fetter Elvis har de nådd semifinalen i Norske Talenter 2011, og har siden vært å se som fast innslag i Ettermiddagen på TV2.

Hans fettere er profesjonelle musikere, alle fra Balkanland, og bare noenlunde i slekt. Almir Meskovic og Daniel Lazar er begge utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo, og har samarbeidet med mange etablerte artister. Sammen har de gitt ut plate Gypsy Mozart der de tolker klassisk musikk på sigøynervis. Sammen med Boris Iochev (kveldens trommis) spiller de i Kuraybers. Mili og Sanjin Orucevic er den naturlige kompduoen, og er fettere med hverandre. De har nylig gitt ut plate med Poemus Balkanicus.

Igor Dunderovic – storyteller
Elvis Medic – gitar, kapellmester, vokal
Mili Orucevic – gitar, backing
Sanjin Orucevic – Elbass, grimaser
Daniel Lazar – fiolin (Kurayber)
Almir Meskovic – trekkspill (Kurayber)
Boris Iochev – trommer (Kurayber)

Fettere spiller teatralsk, lystig, akustisk folkemusikk. Det er ikke uvanlig at vi blir presentert som “Familiekonsert”. Vi stiller til konsert fra 3 til 7 mann (pris fra 10.000 til 30.000kr).