Yeisy Rojas Rodriguez født i 1990 er opprinnelig fra Havanna, Cuba, hvor hun har jobbet som fiolinist i Operaen og Nasjonalballetten. I tillegg har hun spilt kubansk folkemusikk og latin-jazz i forskjellige orkestre og som frilansmusiker på religiøse afrokubanske santoria-fester og jazzklubber i Havanna. Hun kom til Norge i 2016, og har tatt bachelor og master i utøvende rytmisk og world music ved musikkonservatoriet på Universitetet i Agder, men bor nå i Oslo.

Musikken hennes er inspirert av tradisjonell kubansk folkemusikk som har dype vestafrikanske røtter. Både instrumenter, religion, musikk og ikke minst den rytmiske kompleksiteten de afrikanske slavene brakte med seg til Cuba lever i beste velgående på øya, og har vært viktig for utviklingen av kubansk populærmusikk og latin-jazz. Mange av dagens unge kubanske musikere er stolte av den afrikanske arven som de både holder i hevd og videreutvikler. Yeisy Rojas er intet unntak, hun er vokst opp med denne musikkarven, og har i tillegg studert disse tradisjonene i forbindelse med sine studier på universitetet.

I orkester hennes finner vi, Carsten Omholt på trommer, Håvard Henriksen på bass, Torbjørn Kvamme på piano og Felix Navarro på perkusjon.

Yeisy Rojas Rodríguez

INSTRUMENTER

Fiolin og vokal

SJANGERE

Vi spiller afrokubansk musikk og latino jazz.

OPPRINNELSESLAND

Cuba

BASERT HVOR I NORGE

Oslo

KONTAKTINFORMASJON

yeisyrojas90@gmail.com

NETTSIDE

Klikk her