Visobel Black er en australsk/britisk musiker og tverrfaglig artist med base i Oslo siden 2017. Hun er klassisk trent fra ung alder innen fiolin og vokal, har en Bachelor i komposisjon (Sydney Conservatorium of Music, 2004) og en Mastergrad i musikk (WSU, 2006).
Folkesagn og myter spilte en stor rolle i musikken og historiene i hennes oppvekst, og smidde en sterk forbindelse til fortelling og bevaring av historier gjennom metafor, både gammel og ny, med tro på deres makt til å påvirke endring i den moderne verden.
Visobel har utviklet et særegent lydbilde med dissonans og mørke, rike teksturer og tonaliteter. Hun fremfører varierte kombinasjoner av lyd, komposisjon, tekst, tegning, maleri, tekstiler, interaktiv installasjon og nylig eksperimenter i videoprojeksjon. Hennes arbeid fokuserer på skjæringspunktene mellom feminisme, folklore, natur og traumer og er oftest en refleksjon av hennes egne erfaringer og observasjoner med særlig vekt på kvinner, intuisjon og viktigheten av å ha en egen stemme som ikke bare blir hørt men synlig.

For tiden utforsker hun hvordan lyd og rom kan transformere og helbrede oss, og om gesten kan gjengjeldes.

https://vimeo.com/468487459

Vanessa Isobel Black

INSTRUMENTER

Vokal og fiolin - akustik og elektrisk

SJANGERE

Samtidsmusikk

OPPRINNELSESLAND

Australia

BASERT HVOR I NORGE

Norway

KONTAKTINFORMASJON

https://www.visobelblack.com/

CURRICULUM VITAE

Klikk her

NETTSIDE

Klikk her