LILJA (Oddrun Lilja Jonsdottir) er en allsidig og nyskapende gitarist fra Oslos jazz- og verdensmusikkscene. Hun har hatt prosjekter i Asia, Afrika, Midtøsten, New York og Europa, og samarbeidet med mange store navn innen jazz og tradisjonsmusikk fra hele verden. For tiden er hun aktuell med bandet Mokshas debutplate «The Beauty of an Arbitrary Moment» (Jazzland records), Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz, i tillegg til hennes prosjekter med sitarvirtuos Ustad Ashraf Sharif Khan (PK) og en trio med saksofonist Marthe Lea (NO) og gnawamesteren Zakaria Houaouara (MA).

Moksha

Moksha består av gitarist Oddrun Lilja Jonsdottir, Sanksriti Shrestha på perkusjon/ vokal og Tore Flatjord på perkusjon. Sammen skaper de en distinkt og unik blanding av jazz, indisk Raga, stemningsfull improvisasjon og komplekse rytmer. Jonsdottirs gitar svever, flyter og danser seg gjennom låtene, enten hun velger akustisk eller elektrisk. Perkusjonen danner lag på lag med lyd som løfter musikken opp og frem eller lister seg under og endrer dimensjoner og landskap.

Shresthas vokal spenner fra melodiøs sang til vokalperkusjon og tilfører uventede elementer til komposisjonene. Musikken maner til meditasjon og ettertanke, hvert spor er en reise gjennom følelser og intellekt. Den er sjeldent stillestående og trådene spinnes elegant sammen. Dette er en selvsikker og inspirert debut som leverer mye og lover mer for fremtidige utgivelser.

Jonsdottir og Shrestha har allerede eksemplariske referanser og forsterker disse gjennom å trekkes inn i Bugge Wesseltofts 2016-utgave av New Conception of Jazz.

Flatjord har jobbet med mange ulike prosjekter, blant disse Dr Kay, Kjetil Jerve Trio og Mongrel.

http://moksha.no

Oddrun Lilja

INSTRUMENTER

Gitar,sitar, fiolin, vokal

SJANGERE

Jazz, improvised music, raga, afro jazz

OPPRINNELSESLAND

Norway/Iceland, Europa

BASERT HVOR I NORGE

Oslo

KONTAKTINFORMASJON

+45257233, oddrunlilja@gmail.com

CURRICULUM VITAE

Klikk her

NETTSIDE

Klikk her