Den sørafrikanskfødte, norskbaserte artisten, Nomzi Kumalo, feirer syv år edru ved å gi ut en kritikerrost debutsingel på eget plateselskap, Kumalo Records. Den seks ganger Grammyvinnende produsent og lydingeniøren Brian Vibberts skrev, «WOW! «The Truth» er så ærlig og inderlig. En FLOTT FLOTT vokalprestasjon med en emosjonell innvirkning!!!», da han hørte den.

«The Truth», hadde premiere på Sør-Afrikas nasjonale urban & contemporary radiostasjon, Metro FM, natten før den ble utgitt. Nomzi overrasket lyttere med sitt første liveintervju noensinne, helt fra Oslo, av ingen ringere enn det sørafrikanske medieikonet Nothemba Madumo. Sangen ble spilt på Heart Fm i Australia og hadde radiopremiére i Norge, under hennes første norske radiointervju med Ole Sven Engelsvold på NRK P2. Mottakelsen av sangen hennes er enorm, mens hun holder følge med plateselskapet arbeid, intervjuer og forberedelse til Norway Tour 2020 og nye musikkutgivelser.

Ikke en fullstendig fremmed for musikk, hadde bestefaren, en klassisk pianist selv, intuitivt gitt henne navnet «Nomzi» som betyr «hjemme» i isiXhosa, som om han visste hvor mye hun ville trenge det. Nå har musikk valgt henne og hun fortsetter rehabiliteringen gjennom å skrive og synge sangene sine

Nomzi Kumalo kanaliserer sin kreative kraft og fantasi, med valget av frisyre, piercinger, og en strengt klassisk svart- og hvitt stil, en kontrast til hennes nakne føtter, når hun står på scenen. Hun synger uten filter og oppnår kontakt med publikum med en melankolsk sjelfull lyd og en slående jordnær vokalidentitet, som er helt hennes egen. Sanger, låtskriver, poet og maler av følelser, Nomzis soul, neo-soul popballader handler om kjærlighet og motstandsdyktighet.

Nomzi har allerede levert en rekke unike og intense konserter i Norge. Hennes dyktige norske band har nylig utvidet bandet med en bassist og en bosnisk trekkspiller. Før singeldebuten har hun allerede opptrådt på arenaer som Oslo Konserthus og Nobel Fredssenter. Nå, for første gang og endelig, får publikum oppleve henne live på Herr Nilsen, på hennes egen slippkonsert 26. feb 2020!

«The Truth» er bare begynnelsen, det vil bli musikkutgivelser, og nye reiser, og den kunne ikke komme på et bedre tidspunkt, da vi ser frem til å tilbringe mer tid med kjære, og reflektere over året som er nesten ferdig og overveie hva som får oss til å føle oss hjemme. Hun er klar. Musikken hennes er klar – og det er sannheten.

#buzz #thetruth #soul #neosoul #pop #melodrama #laughter #earthyvocalidentity #celebratelife

Embed HTML not available.

Nomzi Kumalo

INSTRUMENTER

Sanger, låtskriver & poet

SJANGERE

Soul, neo soul, pop

OPPRINNELSESLAND

Sør Afrika, Afrika

BASERT HVOR I NORGE

Oslo, Norge

KONTAKTINFORMASJON

Nomzikumalo@gmail.com

NETTSIDE

Klikk her