Jeg startet som en rock gitarist, drømmer om å spille i KISS, som dessverre ikke skjedde. ENNÅ. Da jeg falt i jazz. Jeg falt i koppen av teori, og senere jeg prøvde å riste den av med å spille helt improvisert musikk. I begynnelsen prøvde jeg å aldri gjenta meg selv. ALDRI. Men til slutt, etter noen år jeg bare måtte. Plutselig, en sommer, jeg var lærer i Zanzibar, en øy utenfor kysten av Tanzania i Øst-Afrika. Jeg fikk mye ny mindblowing musikalsk opplevelse. Så jeg flyttet der i 3 måneder, deretter i 18 måneder. Da jeg kom tilbake følte jeg meg som en musikalsk nomade. Jeg vandrer fra en ting til en annen. Sjanger var ikke et spørsmål. Musikk var den eneste debatter. Jeg finner meg selv floatiing mellom improv, rock, norsk folkemusikk, Zanzibar taarab musikk, blues, orientalsk musikk og jazz.

kÖök

kÖök er oppfinnelsen av gitaristene Jørn Erik Ahlsen og Stian Larsen og kommer ut av improvisasjonsscenen i Oslo. De ga ut sin første selvtitulerte rekord i 2012 på FMR poster og Kjøkkenmusikk. De senere ga ut livealbumet “Live in Leipzig” (2013) før deres høyt verd andre studioalbum “Imber, Whiltshire” i 2014.

Duoen spiller fri improvisert musikk og navigerer landskapet mellom elektronisk ambient og eksperimentell jazz, hvor både Marc Ducret og Alva Noto kan høres som inspirasjonskilder . Deres minimalistisk sound er utviklet gjennom omfattende bruk av analoge effekter, looper og preparerte gitarer.

http://kook.no/index.html

Embed HTML not available.

Jørn Erik Ahlsen

INSTRUMENTER

Gitar

SJANGERE

Rock, norsk folkemusikk, zanzibar taarab, blues, orientalsk, jazz

OPPRINNELSESLAND

Norge, Europa

BASERT HVOR I NORGE

Oslo

KONTAKTINFORMASJON

post@jornerik.com

NETTSIDE

Klikk her