Igor Dunderovic har skrevet og produsert teater for barn og voksne og er selv utøvende artist og humorist. Igor har spilt gitar siden 1987 og har komponert og utgitt musikk til teater, visesang, folkeband og lettere politiske ytringer om integrering og norsk kultur. Sammen med artist Aslak Borgersrud har han gitt ut “På feil side av låven” som ble spellemannsnominert for beste barneplate i 2014. Igor opptrer alene eller med band som er spesialisert på Balkan-festmusikk.

Igor – en ensom visesanger

Igor gjør fulle opptreden alene, fra 5 minutter til 50 minutter. Han kan tilby ren stand-up eller foredrag, eller dette i kombinasjon med visesang og gitar.

http://igor.dunderovic.com/visesanger

Igor og Demetrio – “Rock ‘n’ troll i Svarteste Granskauen”- barneforestilling

Med Igor som synger om troll fra Drangedal mens Demetrio spiller metal-gitar.

En kveld for lenge lenge siden, i den Svarteste Granskauen, våknet Ib og poppet opp øynene. Hun så en familie som bygde seg en hytte. Oioioi, drama! Ib løp innover i skogen og lagde panikk og bråk. Ib stresset opp skogens konge, Eike Thollet, huldraen Grønnille, og bergtrollet Gerd med Nesa. Skogen rista på seg, og flere troll forsvant fra skogens overflate.

Nissen Igor & Bøken Demetrio forteller den mørke historien om Igors tippoldemor, Ib, som klatra opp i feil bøk til feil tid. Da Igor var troll fikk han høre historien av sin mor. Igor er ikke et troll lenger, men Demetrio er fortsatt en bøk. Bøken står på halv tolv og håper iherdig å slippe unna plagsomme nisser, sånne som Igor. Men, det bleke ønsket om å spille overdrevent progressiv rock’n roll i fred og ro midt på natta, må vike for dumme historier. Denne gang… om en av Granskaugens svarteste kapitler, kapitlet Ib!

http://igor.dunderovic.com/igor-demetrio

Igor – På feil side av låven – barneforestilling

I Norge finnes det mange låver. Den største av dem er låven til Magnus Lagabøte fra 1274. I låven er det mange grafer som noen har tegnet i par. På låven sitter nissen. Mange nisser egentlig. Både blånisser og Rødnisser. De kjører låvens lange arm.

En dag kom det en Igor ut av skogen og ville til den fine siden av låven. Igor var et troll som har kvittet seg med pukkelen for å kunne snike seg gjennom regelverket, men likekevel har han måttet kjempe mot en enorm orm som heter Lillemark, mot Fordommeren som setter folk i bås og mot selveste låvenissen som går rundt grøten hele tiden. Det er bitter kamp, og Igor vil kjempe til siste mann før han gir opp.

Igor har gitt ut en barneplate med Aslak Borgersrud som ble spellemannsnominert.

Igor Dunderovic (bare Igor eller sammen med Aslak, Elvis, og/eller flere)

http://igor.dunderovic.com/feilsideavlaaven

Igor og Udruzenje Rodjaka

Igor og Fetterforeningen har en alternativ identitet på Balkan. Alle låtene er originallåter skrevet på Bosnisk-Serbokroatisk språk.

Elvis Medić – Gitara, vokal
Mili Oručević – Gitara, backing
Sanjin Oručević – Bas
Daniel Lazar – Violina
Almir Mešković – Harmonika
Igor Dunđerović – Džoker

http://igor.dunderovic.com/udruzenjerodjaka

Igor og Fetterforeningen

Igor Dunderovic og Fetterforeningen tolker norske folkeviser og barnesanger om til festlige Balkanpregede arrangementer. De forteller morsomme historier om norske distrikter og om sine opplevelser fra Norge Rundt. På lista står: fetter Håvar Hedde, fetter Bendik og kusine Årolilja, Lille Fetter Edderkopp, og VISAkråka, sangen om kråka som brukte opp VISA-kortet.

Igor selv er humorist og har gitt ut flere barneplater. Hans siste utgivelse, sammen med Aslak Borgersrud, ble nominert til spellemannsprisen 2014, som årets beste barneplate. Igor ytrer seg ofte i innvandringsdebatten, da gjerne med en humoristisk vri. Sammen med fetter Elvis har de nådd semifinalen i Norske Talenter 2011, og har siden vært å se som fast innslag i Ettermiddagen på TV2.

Hans fettere er profesjonelle musikere, alle fra Balkanland, og bare noenlunde i slekt. Almir Meskovic og Daniel Lazar er begge utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo, og har samarbeidet med mange etablerte artister. Sammen har de gitt ut plate Gypsy Mozart der de tolker klassisk musikk på sigøynervis. Sammen med Boris Iochev (kveldens trommis) spiller de i Kuraybers. Mili og Sanjin Orucevic er den naturlige kompduoen, og er fettere med hverandre. De har nylig gitt ut plate med Poemus Balkanicus.

Igor Dunderovic – storyteller
Elvis Medic – gitar, kapellmester, vokal
Mili Orucevic – gitar, backing
Sanjin Orucevic – Elbass, grimaser
Daniel Lazar – fiolin (Kurayber)
Almir Meskovic – trekkspill (Kurayber)
Boris Iochev – trommer (Kurayber)

Fettere spiller teatralsk, lystig, akustisk folkemusikk. Det er ikke uvanlig at vi blir presentert som “Familiekonsert”. Vi stiller til konsert fra 3 til 7 mann (pris fra 10.000 til 30.000kr).

http://igor.dunderovic.com/fetterforeningen

Igor Dunderovic

INSTRUMENTER

Gitar, ukulele, piano, trekkspill, perkusjon

SJANGERE

Humoristisk visesang, balkan, barnemusikk

OPPRINNELSESLAND

Jugoslavia, Europa

BASERT HVOR I NORGE

Skien/Oslo

KONTAKTINFORMASJON

igor@dunderovic.com

NETTSIDE

Klikk her