Daniel Lazar, (f. 1986) er femte generasjons fiolinist i sin familie. Han begynte å spille da han var i fireårsalderen, med bestefaren som sin første lærar. Han har fullført sine bachelorstudier ved Music Academy i Beograd og er nå i avslutningsfasen av sitt masterstudium ved Norges Musikkhøgskole. Daniel har vunnet mange prestisjetunge priser innen klassisk og folkemusikk. Han har hatt mer enn 1000 konsertfremføringer i land som Serbia, Montenegro, Bosna i Hercegovina, Kroatia, Frankrike, Belgia, Israel, Romania, Tyskland, Austerrike, Polen, Italia og Norge. Han har spilt i mer enn 100 TV og radioshow, og har samarbeidet med kjente artister som Gheorghe Zamfir, Jovan Pavlovic, Steinar Ofsdal, Daniel Herskedal, Helge Norbakken, Håkon Mjåset Johansen, Helge Lien, Elin Kåven, Vasil Hadzimanov, Ognjen Popovic, Ernest Bango, Lelo Nika m.fl.
Daniel er kjent for sin høyst virtuose spillestil, og er en av få fiolinister som spiller i et slags rumensk musikalsk tonespråk kalt ‘Doina’, inkludert i UNESCO sin liste over Intangible Cultural Heritage siden 2009, i tillegg til å mestre musikkstiler som argentinsk tango og portugisisk fado.

The Kuraybers

The Kuraybers er et kontinuerende musikalsk samarbeidsprosjekt mellom 8 nasjonaliteter hvorav Norge, Spania, Polen, Bosnia, USA/Bulgaria og Serbia/Romania er representert.

Musikken er en energetisk og engasjerende blanding av medlemmenes kulturelle opphav og utføres med humor og virtuositet uten sidestykke. Repertoaret appellerer til det eksotiske utland samt det nære hjemland.

 

Daniel Lazar (Serbia) – fiolin

Almir Meskovic (Bosnia and Herzegovina) – akkordion/trekkspill

Greg Miszczyszyn (Poland) – akkordion/trekkspill

Espen Wensaas (Norway) -gitar

Bjørnar Kaldefoss Tveite (Norway) – bass

Boris Iochev (Bulgaria) – trommer

Ramon Figueras Alsius (Catalonia) – trumpet

https://www.youtube.com/watch?v=pXIn4oL8xzs

Daniel Lazar

INSTRUMENTER

Fiolin

SJANGERE

Klassisk, folk

OPPRINNELSESLAND

Serbia, Europa

BASERT HVOR I NORGE

Oslo

KONTAKTINFORMASJON

daniellazar86@gmail.com

NETTSIDE

Klikk her